VIVÈNCIES

VIVÈNCIES

El 29 d’abril va morir la Senyora de Son Vic Vell, a l’edat de 96 anys. En ple confinament, els familiars directes, mantenint les mesures de seguretat sanitària, l’acomiadarem a la capella que ella havia muntat i mantingut sempre a punt de fer una missa o una visita de conhort. Una celebració trista, tot i que entranyable. Pronunciarem les millors paraules, la millor poesia, la millor oració, allà on a ella li hagués agradat veure-nos l’endemà de la seva partida. El cel sia.

Aquesta és també la segona edició pels dinamitzadors dels Centres Culturals de l’Ajuntament de Calvià. Grup ja madur i amb pocs canvis. S’ha partit de la valoració de les noves línies d’actuació desenvolupades durant aquest darrer any. S’han analitzat cada un dels nous processos de treball, valorant i proposant accions de millora. La presència del comandament en la fase de propostes ha resultat molt enriquidora.

En aquesta segona edició amb l’equip de dinamitzadors de zona de l’Ajuntament de Calvià s’ha aprofitat la reunió per a reforçar les interactuacions entre els membres de l’equip i la integració de nous membres. S’ha treballat en la valoració de resultats i anàlisi dels procediments de treball susceptibles de millora. S’ha obtingut una planificació d’actuacions de millora a implantar a partir d’aquesta trobada.

És la primera activitat de motivació. Adreçada a dones de totes les edats. S’han treballat conceptes i habilitats necessàries per a projectar en cada moment la imatge desitjada, aconseguint indirectament augmentar la confiança que cada una té en si mateixa. S’ha aconseguit estimular hàbits i despertar inquietuds perquè d’ara endavant cada dia siguin capaces d’obtenir la seva millor versió. El lema del taller ha sigut: «Si tienes que forzarlo, no es tu talla. Aplica para anillos, zapatos, pantalones, relaciones, amistades…».

En aquest taller, adreçat a càrrecs directius, s’ha combinat la temàtica a mesura de la demanda del client. L’objectiu final era el de descobrir maneres de millorar la imatge que oferim, sense perdre la nostra identitat. Hem dividit en dos blocs; el matí hem treballat en les estratègies de comunicació que desenvolupa cada un, ho hem fet representant situacions de comunicació, observades pels companys de grup i després valorades conjuntament. És formació vivencial, l’experiència i la pràctica reflexionada ens han conduït a l’aprenentatge. L’horabaixa hem fet el mateix, projectant fotografies de cada un, hem transmès el que percebim i hem projectat estratègies per a millorar-la. És destacable veure com cala en cada un treballant a partir de l’experiència.

Arribem a la darrera edició del cicle. Quina pena. A més de ser conscients que moltes coses ja les sabíem, hem vist com les podem dur a la pràctica, i hem vist també que no ho fem tan malament com de vegades ens pensem. Ha estat una dosis d’entusiasme per fer millor la feina. Hem viscut moments gratificants a escala personal i professional, moments que ens ajudaran a ser bones persones i millors professionals.   

Després de l’estiu, reiniciem el cicle d’accions formatives amb l’Hospital Universitari Son Espases. Les ganes no s’han perdut, tot el contrari, seguim amb la mateixa il·lusió que el primer dia. Hem comprovat la necessitat ineludible del seguiment del treball. Si volem aconseguir alguna cosa, l’hem de mesurar, i a més serà el pilar fonamental per a la motivació de l’equip. Hem vist com hi ha situacions difícils que es repeteixen amb freqüència, hem cercat maneres per encarar-les. 

L’estiu s’acaba encara que no ho sembli. A poc a poc recuperarem les rutines i ens allunyarem del descontrol de l’estiu. En aquesta ocasió un grup d’amics ho volgueren celebrar així com toca. Organitzant un comiat que induïa a la pau i plenitud en el moment present. D’una manera cerimoniosa, una audició a la Capella, Caruso de n’Andrea Bocelli. Després un sopar i ball a la carrera. Aquest any començaren la tardor amb un gran plaer.

Na Pilar va voler sorprendre el seu al·lot organitzant una festa sorpresa pel seu 40 aniversari. De bon matí ja varen començar a muntar tot un escenari dedicat a ell. Els convidats anaren arribant a l’horabaixa. I quan ell creia que el duien a recollir un nou amic, va arribar a Son Vic Vell i es va trobar amb tots els seus amics cantant-li el cumpleaños feliz. L’enfornaren dins d’una camiseta que guardarà amb carinyo.

L’estiu és un moment de trobades quan el sol ja es pon i la calor comença a afluixar. Tenim el costum de fer-ho entorn d’una taula: trempó, coca amb verdura, pa amb oli i gelat. En aquesta ocasió varen ser un grup d’amics per gaudir d’un moment en companya a la fresca. Conversa, guitarra i música que no en faltin.

Un esdeveniment que ha cercat l’elegància sense perdre la intimidat ni la simpatia. S’ha celebrat la comunió a la capella, amb familiaritat i proximitat. Els amics d’en Pep s’han ubicat a sa carrera, on han pogut anar al seu ritme en un espai diferenciat dels majors, que han preferit celebrar l’esdeveniment a la clastra interior. L’animador dels nins ha sabut dinamitzar un horabaixa en el qual tots hem pogut gaudir.

El darrer grup de l’Hospital Universitari Son Espases abans de començar l’estiu. Desmitifiquem el concepte de motivació i el traduïm a la pràctica. Si volem que l’equip es motivi, els hem de facilitar la consecució de resultats. Si ho fem així, ells sols es motivaran. La resta són complements de millora, però no és el fonamental.

Seguim endavant. Prenem consciència de la importància de la comunicació amb l’equip. Veiem com gran part dels problemes sorgeixen com a conseqüència de una mala comunicació. Pensem que hem dit o que no era necessari dir i, arrel d’això, les coses se compliquen. Hem de comunicar tot el necessari, de forma concreta, clara i respectuosa.

Pareix que repetirem i no repetim, cada grup és tot un món. Treballem el mateix amb diferents versions. A partir de la pressa de consciència del que ens passa com a grup deduïm conceptes i pautes fonamentals a l’hora de liderar. Observen la importància de tenir l’objectiu clar, la planificació, la distribució de responsabilitats i tasques, preveure un temps i uns responsables.

Seguim il·lusionats en sorprendre a aquest nou grup de l’Hospital Universitari Son Espases. Un dels objectius del taller és compartir les dificultats, comprovant que són comuns amb la majoria dels companys. Parlem i ens sorprenem de les coincidències en sentiments, dificultats, solucions adoptades com a pròpies i que són més comuns del que pensàvem.

Amb un nou grup de l’Hospital Universitari Son Espases, seguim treballant en la consecució de l’objectiu. Entre altres ens hem centrat a identificar els objectius i tasques claus del seu rol com a directius. Cerquem empoderar del seu rol a cada responsable d’equip. Tots tenim punts forts i punts febles, es tracta d’identificar-los i actuar potenciant-los o neutralitzant-los.

Iniciem una trajectòria de 8 edicions per a formar als caps d’Infermeria de l’Hospital Universitari Son Espases, amb l’objectiu de proporcionar els coneixements, habilitats i instruments que permetran als professionals sanitaris desenvolupar competències en la direcció d’equips.

Un grup de joves han volgut posar a prova la seva capacitat per donar continuïtat a les tradicions mallorquines. S’han proposat fer sobrassada. De manera realista no han fet matances, han comprat els ingredients necessaris, i fil a l’agulla han fet la sobrassada. El tap de cortí ha estat present, fins i tot han aportat el seu toc d’identitat amb una etiqueta personalitzada. Boníssimes sobrassades s’han repartit per a tot l’any. Amb joves així, la tradició no es perdrà.

Amb l’equip dels dinamitzadors de participació ciutadana de l’Ajuntament de Calvià hem desenvolupat també l’activitat de planificar i cuinar un menjar per a tots. S’ha aprofundit força en el rol del dinamitzador i les tasques que implica. S’han posat en comú els diferents procediments de treball que desenvolupa cada un a la seva zona, acordant unificació de criteris i proposant diferents actuacions de millora. La participació dels comandaments directes ha afavorit molt la cohesió del grup.

Arran de organitzar i cuinar el menjar per a tots han sorgit interaccions que han reforçat els vincles entre els membres d’un equip que mantén el contacte continu de forma telemàtica, mentre que els contactes presencials són molt reduïts. Cada dinamitzador sociocultural de l’Ajuntament de Calvià treballa en un Centre Cultural. S’ha treballat fonamentalment en la cohesió del grup i la gestió dels diferents punts de vista per a decidir criteris unificats de treball.

Amb aquesta parella hem iniciat la trajectòria vivencial a Son Vic Vell. Iniciar amb una declaració d’amor és el millor que ens podia passar. Un grup d’amics de la parella, professionals com la copa d’un pi, va organitzar-los tota la posada en escena, en la que no va faltar detall. Enhorabona a la parella i a tots els que l’acompanyaren aconseguint que el moment fos màgic.

IMG_20200722_102721

EsdevenimentAcomiadament de la Senyora de Son Vic Vell

Son Vic Vell, 30 d’abril de 2020
El 29 d’abril va morir la Senyora de Son Vic Vell, a l’edat de 96 anys. En ple confinament, els familiars directes, mantenint les mesures de seguretat sanitària, l’acomiadarem a la capella que ella havia muntat i mantingut sempre a punt de fer una missa o una visita de conhort. Una celebració trista, tot i que entranyable. Pronunciarem les millors paraules, la millor poesia, la millor oració, allà on a ella li hagués agradat veure-nos l’endemà de la seva partida. El cel sia.

Optimització del treball en equip [Son Vic Vell, 27 i 28 de desembre de 2019]

Reunió d’equip: Optimització del treball en grup

Son Vic Vell, 27 i 28 de desembre de 2019
Aquesta és també la segona edició pels dinamitzadors dels Centres Culturals de l’Ajuntament de Calvià. Grup ja madur i amb pocs canvis. S’ha partit de la valoració de les noves línies d’actuació desenvolupades durant aquest darrer any. S’han analitzat cada un dels nous processos de treball, valorant i proposant accions de millora. La presència del comandament en la fase de propostes ha resultat molt enriquidora.

WhatsApp Image 2020-04-02 at 11.16.31 (1)

Reunió d’equip: Optimització del treball en grup

Son Vic Vell, 5 de desembre de 2019
En aquesta segona edició amb l’equip de dinamitzadors de zona de l’Ajuntament de Calvià s’ha aprofitat la reunió per a reforçar les interactuacions entre els membres de l’equip i la integració de nous membres. S’ha treballat en la valoració de resultats i anàlisi dels procediments de treball susceptibles de millora. S’ha obtingut una planificació d’actuacions de millora a implantar a partir d’aquesta trobada.

IMG_5362

Activitat de motivació: «Viste tu mejor versión»

Son Vic Vell, 16 de desembre de 2019
És la primera activitat de motivació. Adreçada a dones de totes les edats. S’han treballat conceptes i habilitats necessàries per a projectar en cada moment la imatge desitjada, aconseguint indirectament augmentar la confiança que cada una té en si mateixa. S’ha aconseguit estimular hàbits i despertar inquietuds perquè d’ara endavant cada dia siguin capaces d’obtenir la seva millor versió. El lema del taller ha sigut: «Si tienes que forzarlo, no es tu talla. Aplica para anillos, zapatos, pantalones, relaciones, amistades…».

comunciació i protocol

Activitat de motivació: Comunicació i protocol

Son Vic Vell, 14 de desembre de 2019
En aquest taller, adreçat a càrrecs directius, s’ha combinat la temàtica a mesura de la demanda del client. L’objectiu final era el de descobrir maneres de millorar la imatge que oferim, sense perdre la nostra identitat. Hem dividit la jornada en dos blocs; el matí hem treballat en les estratègies de comunicació que desenvolupa cada un, ho hem fet representant situacions de comunicació, observades pels companys de grup i després valorades conjuntament. És formació vivencial, l’experiència i la pràctica reflexionada ens han conduït a l’aprenentatge. L’horabaixa hem fet el mateix, projectant fotografies de cada un, hem transmès el que percebím i hem projectat estratègies per a millorar-la. És destacable veure com cala en cada un treballant a partir de l’experiència.

dav

Acció formativa: Estratègies de lideratge (8a ed.)

Son Vic Vell, 8, 10 i 15 d’octubre de 2019
Arribem a la darrera edició del cicle. Quina pena. A més de ser conscients que moltes coses ja les sabíem, hem vist com les podem dur a la pràctica, i hem vist també que no ho fem tan malament com de vegades ens pensem. Ha estat una dosis d’entusiasme per fer millor la feina. Hem viscut moments gratificants a escala personal i professional, moments que ens ajudaran a ser bones persones i millors professionals.  

dav

Acció formativa: Estratègies de lideratge (7a ed.)

Son Vic Vell, 24 i 26 de setembre de 2019
Després de l’estiu, reiniciem el cicle d’accions formatives amb l’Hospital Universitari Son Espases. Les ganes no s’han perdut, tot el contrari, seguim amb la mateixa il·lusió que el primer dia. Hem comprovat la necessitat ineludible del seguiment del treball. Si volem aconseguir alguna cosa, l’hem de mesurar, i a més serà el pilar fonamental per a la motivació de l’equip. Hem vist com hi ha situacions difícils que es repeteixen amb freqüència, hem cercat maneres per encarar-les.  

acomidament de l'estiu

Trobada: Comiat de l’estiu

Son Vic Vell, 21 de setembre de 2019
L’estiu s’acaba encara que no ho sembli. A poc a poc recuperarem les rutines i ens allunyarem del descontrol de l’estiu. En aquesta ocasió un grup d’amics ho volgueren celebrar així com toca. Organitzant un comiat que induïa a la pau i plenitud en el moment present. D’una manera cerimoniosa, una audició a la Capella, Caruso de n’Andrea Bocelli. Després un sopar i ball a la carrera. Aquest any començaren la tardor amb un gran plaer.

Captura de pantalla 2020-04-06 a las 13.03.45

Esdeveniment: L’aniversari sorpresa

Son Vic Vell, 24 d’agost de 2019
Na Pilar va voler sorprendre el seu al·lot organitzant una festa sorpresa pel seu 40 aniversari. De bon matí ja varen començar a muntar tot un escenari dedicat a ell. Els convidats anaren arribant a l’horabaixa. I quan ell creia que el duien a recollir un nou amic, va arribar a Son Vic Vell i es va trobar amb tots els seus amics cantant-li el cumpleaños feliz. L’enfornaren dins d’una camiseta que guardarà amb carinyo.

dav

Trobada: Sopar a la fresca

Son Vic Vell, 13 de juliol de 2019
L’estiu és un moment de trobades quan el sol ja es pon i la calor comença a afluixar. Tenim el costum de fer-ho entorn d’una taula: trempó, coca amb verdura, pa amb oli i gelat. En aquesta ocasió varen ser un grup d’amics per gaudir d’un moment en companya a la fresca. Conversa, guitarra i música que no en faltin.

Comunió Pep

Esdeveniment: Comunió d’en Pep

Son Vic Vell, 1 de juny de 2019
Un esdeveniment que ha cercat l’elegància sense perdre la intimidat ni la simpatia. S’ha celebrat la comunió a la capella, amb familiaritat i proximitat. Els amics d’en Pep s’han ubicat a sa carrera, on han pogut anar al seu ritme en un espai diferenciat dels majors, que han preferit celebrar l’esdeveniment a la clastra interior. L’animador dels nins ha sabut dinamitzar un horabaixa en el qual tots hem pogut gaudir.

dav

Acció formativa: Estratègies de lideratge (6a ed.)

Son Vic Vell, 9, 11 i 16 d’abril de 2019
El darrer grup de l’Hospital Universitari Son Espases abans de començar l’estiu. Desmitifiquem el concepte de motivació i el traduïm a la pràctica. Si volem que l’equip es motivi, els hem de facilitar la consecució de resultats. Si ho fem així, ells sols es motivaran.
La resta són complements de millora, però no és el fonamental.

dav

Acció formativa: Estratègies de lideratge (5a ed.)

Son Vic Vell, 26 i 28 de març de 2019
Seguim endavant. Prenem consciència de la importància de la comunicació amb l’equip. Veiem com gran part dels problemes sorgeixen com a conseqüència de una mala comunicació. Pensem que hem dit o que no era necessari dir i, arrel d’això, les coses se compliquen. Hem de comunicar tot el necessari, de forma concreta, clara i respectuosa.

Captura de pantalla 2020-04-06 a las 13.15.43

Acció formativa: Estratègies de lideratge (4a ed.)

Son Vic Vell, 12, 14 i 19 de març de 2019
Pareix que repetirem i no repetim, cada grup és tot un món. Treballem el mateix amb diferents versions. A partir de la pressa de consciència del que ens passa com a grup deduïm conceptes i pautes fonamentals a l’hora de liderar. Observen la importància de tenir l’objectiu clar, la planificació, la distribució de responsabilitats i tasques, preveure un temps i uns responsables.  

Liderazgo 3

Acció formativa: Estratègies de lideratge (3a ed.)

Son Vic Vell, 26 i 29 de febrer de 2019
Seguim il·lusionats en sorprendre a aquest nou grup de l’Hospital Universitari Son Espases. Un dels objectius del taller és compartir les dificultats, comprovant que són comuns amb la majoria dels companys. Parlem i ens sorprenem de les coincidències en sentiments, dificultats, solucions adoptades com a pròpies i que són més comuns del que pensàvem.  

Liderazgo 2

Acció formativa: Estratègies de lideratge (2a ed.)

Son Vic Vell, 12, 14 i 19 de febrer de 2019
Amb un nou grup de l’Hospital Universitari Son Espases, seguim treballant en la consecució de l’objectiu. Entre altres ens hem centrat en identificar els objectius i tasques claus del seu rol com a directius. Cerquem empoderar del seu rol a cada responsable d’equip. Tots tenim punts forts i punts febles, es tracta d’identificar-los i actuar potenciant-los o neutralitzant-los.  

dav

Acció formativa: Estratègies de lideratge (1a ed.)

Son Vic Vell, 29 i 31 de gener de 2019
Iniciem una trajectòria de 8 edicions per a formar als caps d’Infermeria de l’Hospital Universitari Son Espases, amb l’objectiu de proporcionar els coneixements, habilitats i instruments que permetran als professionals sanitaris desenvolupar competències en la direcció d’equips.

taller sobrasasada mallorquina

Taller: Sobrassada mallorquina

Son Vic Vell, 5 de gener de 2019
Un grup de joves han volgut posar a prova la seva capacitat per donar continuïtat a les tradicions mallorquines. S’han proposat fer sobrassada. De manera realista no han fet matances, han comprat els ingredients necessaris, i fil a l’agulla han fet la sobrassada. El tap de cortí ha estat present, fins i tot han aportat el seu toc d’identitat amb una etiqueta personalitzada. Boníssimes sobrassades s’han repartit per a tot l’any. Amb joves així, la tradició no es perdrà.

Din 2018

Reunió d’equip: Treball en grup

Son Vic Vell, 12, 15 i 19 de desembre de 2018
Amb l’equip dels dinamitzadors de participació ciutadana de l’Ajuntament de Calvià hem desenvolupat també l’activitat de planificar i cuinar un menjar per a tots. S’ha aprofundit força en el rol del dinamitzador i les tasques que implica. S’han posat en comú els diferents procediments de treball que desenvolupa cada un a la seva zona, acordant unificació de criteris i proposant diferents actuacions de millora. La participació dels comandaments directes ha afavorit molt la cohesió del grup.

Reunió d’equip: Treball en grup

Son Vic Vell, 12, 14 i 19 de desembre de 2018
Arran de organitzar i cuinar el menjar per a tots han sorgit interaccions que han reforçat els vincles entre els membres d’un equip que mantén el contacte continu de forma telemàtica, mentre que els contactes presencials són molt reduïts. Cada dinamitzador sociocultural de l’Ajuntament de Calvià treballa en un Centre Cultural. S’ha treballat fonamentalment en la cohesió del grup i la gestió dels diferents punts de vista per a decidir criteris unificats de treball.

IMG-20181111-WA0006

Esdeveniment: Ses noces d’or d’uns paguerins

Son Vic Vell, 10 de novembre de 2018
Amb aquesta parella hem iniciat la trajectòria vivencial a Son Vic Vell. Iniciar amb una declaració d’amor és el millor que ens podia passar. Un grup d’amics de la parella, professionals com la copa d’un pi, va organitzar-los tota la posada en escena, en la que no va faltar detall. Enhorabona a la parella i a tots els que l’acompanyaren aconseguint que el moment fos màgic.