Amb freqüència cerquem lluny de nosaltres indrets per conèixer, noves experiències, noves persones… Quan molt a prop tenim tot un món per descobrir, i no menys interessant que el que podríem trobar més enfora.
El passat 18 i 19 de desembre, desenvolupant l’activitat de descobriment d’una Possessió Mallorquina, practicarem el km 0.
Identifiquem el km 0 amb els productes alimentaris de proximitat. Tot i que podem parlar de km 0 referint-nos a les persones que ens envolten, a les organitzacions i entitats, a la llengua… Això és el que férem, i va ser enormement gratificant.
L’Ajuntament de Calvià, mitjançant la Regidoria de Medi Ambient, està impulsant les iniciatives que es desenvolupen en el món rural; l’Obra Cultural Balear de Calvià va creure i va confiar en el projecte de Son Vic Vell, i el més important, les persones del municipi varen respondre amb una inscripció que ens va obligar a fer una segona sessió.
La satisfacció de veure un enriquiment mutu entre totes les parts és difícil de descriure.
Us contaré uns petits detalls: Com us sentiríeu si uns participants ja jubilats us diuen que es casaren aquí i que no havien visitat l’indret des de llavors? I com us sentiríeu si algú us diu que sovint passa per davant la possessió, però mai l’havia poguda visitar? Per a nosaltres veure com les persones gaudien d’una visita dinàmica i participativa va ser tot un HONOR en majúscules.
EL KILÒMETRE ZERO VA FUNCIONAR I L’ENRIQUIMENT MUTU DE TOTS ELS IMPLICATS VA SER PATENT.
Gràcies a tots i gràcies, Calvià, per fer possible aquests encontres.
El kilómetro cero funcionó
Frecuentemente, intentamos buscar lugares para conocer, nuevas experiencias, nuevas personas… Aunque, realmente, tenemos muy cerca todo un mundo por descubrir y no menos interesante que el que podríamos encontrar allí afuera.
El pasado sábado 18 de diciembre y el domingo 19, desarrollando la actividad de descubrimiento de una Possessió Mallorquina, practicamos el km 0.
Identificamos el km 0 con los productos alimenticios de proximidad. Sin embargo, podemos hablar de km 0 al referirnos a las personas que nos rodean, a las organizaciones y entidades, a la lengua… Eso hicimos y fue enormemente gratificante.
El Ayuntamiento de Calvià, mediante la concejalía de Medio Ambiente, está impulsando las iniciativas que se desarrollan en el mundo rural; la Obra Cultural Balear de Calvià creyó y confió en el proyecto de Son Vic Vell y, lo que es más importante, las personas del municipio respondieron con tantas inscripciones que nos obligaron a hacer una segunda sesión.
La satisfacción de ver un enriquecimiento mutuo entre todas las partes es difícil de describir.
Os contaré unos pequeños detalles: ¿Cómo os sentiríais si unos participantes ya jubilados os dicen que se casaron aquí y que no habían visitado el lugar desde entonces? Y, ¿cómo os sentiríais si alguien os dice que pasa frecuentemente por la possessió pero que nunca la había podido visitar? Para nosotros, ver como las personas disfrutaban de una vista dinámica y participativa fue todo HONOR, en mayúsculas.
EL KILÓMETRO CERO FUNCIONÓ Y EL ENRIQUECIMIENTO DE MUTUO DE LOS IMPLICADOS FUE PATENTE.
Gracias a todos y gracias, Calvià, por hacer posible estos encuentros.
Comments are closed